Kontextus és viselkedés elemzésre alapuló ipari biztonságtechnikai rendszertechnológia kutatás-fejlesztése

Projekt leírása


Napjainkban személyek és vagyontárgyak biztonságtechnikai megfigyelése már nem új keletű probléma. Ezen problémára számos megoldás született a beltéri helymeghatározási technológiák és módszerek alkalmazása kapcsán. A meglévő megoldások sok gyermek-betegségtől szenvednek, melyek közül piacilag legfontosabb a magas beruházási és működtetési költség. Felhasználói szempontból ugyanakkor nem integrálják a korszerű technológiai megoldásokat az egyszerű használat a személyek kontextusának, valamint viselkedésének detektálása kapcsán, mialatt napjainkra elérhetővé váltak azok a széles körben alkalmazható technológiai alapok, melyek segítségével jelentősen növelhető a személyek és vagyontárgyaink biztonsága.

Projektünk célja, hogy egy olyan piacilag költséghatékony módon bevezethető termék prototípusát hozzuk létre, mely az alkalmazott technológiai elemeken és felhasználói szolgáltatásokon keresztül egy magasabb szintű, testre szabható, a meglévő rendszerekkel integrálható értéknövelt biztonságtechnikai szolgáltatásokat nyújt. Ez alapvetően egy kontextus és viselkedés analizálására, valamint kamera rendszerekkel is együttműködni képes nagy pontosságot nyújtó beltéri helymeghatározási módszer kutatása és kidolgozása mentén érjük el. A biztonságtechnikai megoldásokon túl a rendszer egyéb értéknövelt szolgáltatásokat képes majd nyújtani mind a területen tartózkodók, mind a terület üzemeltetője számára a legmodernebb kiterjesztett valóság alapú megjelenítés segítségével akár saját mobil eszközein keresztül.

A projektünk eredményeképpen létrejövő prototípus biztonságtechnikai alkalmazása különösen nagy előnyökkel kecsegtet olyan területeken, ahol nagy tömegek megfigyelése válik szükségessé, mint az irodaépületek, hivatali épületek, stadionok, ipari létesítmények, de költséghatékonysága és egyszerű telepíthetősége révén felhasználható otthonokban, vagy akár rendezvényeken is, vagy kritikusabb területeken, mint kórházak, vagy éppen a büntetés végrehajtás.

 

 

Projekt kódja: KFI_16-1-2017-0561

 

A projekt elszámolható összköltsége: 297.488.600 Ft.

Támogatás összege: 210.032.880 Ft.

Támogatás intenzitása: 70,6%

 

Megvalósítás időtartama: 2018.01.01. - 2019.12.31.

 

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási,  Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

 

Link a projekt táblára: Klikk ide

 

 

Kedvezményezettek megnevezése és elérhetősége:

Konzorcium vezető
WT-Project Szolgáltató Kft.
1116 Budapest, Kondorfa utca 6/B.
www.wt-project.hu

Konzorciumi partner

AS Solutions Kft.

1119 Budapest, Pajkos utca 80.

www.assolutions.hu

 

 

NKFIA_infoblokk_projekt_fekvo_HU.jpg